Aitoja tarinoita nuorilta yrittäjiltä
Usko omaan ideaasi
Viisi lukiolaispoikaa seisoo Kampin kauppakeskuksen edessä joulukuun kirpeässä säässä. Pöydällä on
tuorepuuroa, ilmassa ensimmäisen myyntikeikan jännitystä ja ympärillä ohikulkijoita, joita ei näytä
kiinnostavan.
Luo vahvat verkostot
Yrittäjän tunnekaaviota voi kuvata sahanteräksi. Kun ilo ja onnistumisen huuma vuorottelevat epävarmuuden ja pettymysten kanssa, tuloksena on rosoinen sik-sak. On huippufiiliksiä, on pohjamutia ja on kaikkea siltä väliltä.
Mistä lähteä liikkeelle?
Muotoile liikeidea
Liikeidea kertoo, keitä ovat asiakkaat, miten heidät tavoittaa, mitä yritys myy ja millä markkinoilla yritys toimii. Tärkeintä on, että riittävän moni asiakas on valmis maksamaan tuotteestasi tai palveluistasi hinnan, jonka takaa yrityksesi kannattavuuden
Laadi suunnitelma
Kuvaa miten lähdet toteuttamaan liikeideaa käytännössä tuotteet tai palvelun tarjonnan ja markkinoinnin näkökulmasta. Suunnitelmaan kannattaa sisällyttää lisäksi arvio toimintasi tuloista ja menoista.
Valitse yritysmuoto
Vaihtoehtoja ovat toiminimi, avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö tai osuuskunta. Sopivan yritysmuodon valinnassa sinua auttavat maksutta alueesi Uusyrityskeskuksen yritysneuvojat.
Jätä perustamisilmoitus
Perustamisilmoitus tehdään YTJ:n järjestelmään, jolloin saat yrityksellesi yritystunnuksen (Y-Tunnuksen). Voit tehdä perustamisilmoituksen kätevästi myös verkossa.
Mitä yrittäjän tulee huomioida?
Lue blogista

Liiketoiminta-suunnitelma
Pohtiessasi yrityksen perustamista tai viimeistään rahoitusta hakiessasi yritykseltä kysytään liiketoimintasuunnitelmaa. Suunnitelmaa tehdessä pääset tärkeimpien toimintaasi liittyvien asioiden äärelle

Tuotteistaminen
Tuotteistamisella tarkoitetaan sitä, miten yrittäjä paketoi myytävät tuotteet tai palvelut mahdollisimman selkeäksi ja ymmärrettäväksi kokonaisuudeksi.

Hinnoittelu ja kustannukset
Alkutaipaleella yrittäjillä on usein haasteena hinnoittelu. Monesti nuori yrittäjä hinnoittelee palvelunsa tai tuotteensa edulliseksi ja hakee kilpailukykyä muiden toimijoiden parista edullisella hinnalla.

Rahoitus
Liiketoiminnan aloittamiseen tai sen kasvattamiseen kuulu aina kysymys sen rahoittamisesta. Kannattamatonta liiketoimintaa ei kannata rahoittaa, mutta joskus liiketoiminta muodostuu niin, että se tarvitsee alkuun investointeja.