Yhteisellä matkalla

Hankkeen toteuttajat

Yrittäjyys on nuorelle ja opiskelijalle lisäansioiden hankkimisen lisäksi erinomainen tapa kartuttaa arvokasta kokemusta, suuntasi sitten palkkatöihin tai yrittäjäksi. Yrittämistä voi vaivatta kokeilla opintojen tai päivätyön ohessa. Mun Yritys hanke on toteutettu yhdessä neljän kumppanin kanssa, jotka kaikki omalla toiminnallaan ajavat nuoren yrittäjän etua ja mahdollistavat Suomalaista yrittäjäkasvatusta.

 

4H Liitto

Suomen 4H-liitto on valtakunnallinen nuorisojärjestö, joka edistää nuorten työelämätaitoja ja yrittäjyyttä. Järjestön nimi tulee arvoja kuvaavista sanoista: head, hands, hearth ja health. www.4h.fi

4H-yritys on vapaa-ajalla tapahtuvaa nuorten pienimuotoista yrittäjyyttä. 4H-yrittäjät ovat 13 – 28 -vuotiaita paikallisen 4H-yhdistyksen jäseniä. Apua ja tukea 4H-yrittäjät saavat omalta yritysohjaajaltaan sekä 4H-yhdistyksestä. 4H-yritys on hyvä tapa kokeilla omaa liikeideaa, tienata rahaa opiskelujen ohella ja kerryttää arvokasta työkokemusta. www.4h.fi/yritys

Nuori Yrittäjyys

Nuori Yrittäjyys ry (NY) on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tukee kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää yrittäjyyskasvatusta. Tavoitteemme on saada nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä – tekemällä oppien.

NY-yrittäjyys
NY tarjoaa nuorille yrittäjyysohjelmia, joissa NY-Yritys perustetaan lukukauden tai kalenterivuoden ajaksi osana opetusta. Yrittäjyyttä kokeillaan käytännön kokemusten kautta.

NY-yritys toimii oikealla rahalla ja myy tuotteitaan tai palveluitaan asiakkaille. Ohjelman tukee yrittäjämäisten taitojen oppimista sekä yleisiä työelämätaitoja ja mahdollistaa lisäksi oman yritysidean kokeilun käytännössä.

Kysy koulustasi mahdollisuutta osallistua NY Vuosi yrittäjänä tai NY Start Up- Ohjelmaan.

Perus- ja toisella asteella ohjelma kulkee nimellä NY Vuosi yrittäjänä ja korkea-asteella NY Start Up.

Tutustu toimintamalleihin ja yhdistykseen

www.nuoriyrittajyys.fi

www.nyvuosiyrittajana.fi

www.nystartup.fi

Suomen Yrittäjät
Liity Nuorten Yrittäjien yhteisöön

Suomen Yrittäjät on pienten ja keskisuurten yritysten etuja ajava palveleva järjestö. Meitä on jo yli 115 000 yritystä. Suomen Yrittäjät haluaa parantaa yrittäjien asemaa ja yrittämisen olosuhteita. Tavoitteena on, että Suomesta tulee paras paikka yrittää. Opettajille tarjoamme maksutonta koulutusta, josta saa uutta osaamista, työkaluja ja verkostoja yrittäjyyskasvatuksen tueksi. Opettajien koulutuksen mahdollistaa  Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -projekti.

Opiskelijana ja nuorena olet tervetullut Nuorten Yrittäjien yhteisöön, joka tarjoaa sinulle tukea, apua ja oikeat verkostot yrittäjyyteen. Suomen Yrittäjät tarjoaa kaikille NY- ja 4H- yrittäjille ensimmäisen vuoden opiskelijajäsenyyden maksutta (norm. 20€/vuosi).

Yksityisyrittäjien säätiö

Yksityisyrittäjäin Säätiö tukee yksityisyrittäjyyttä ja rakentaa sekä ylläpitää yrittäjyysmyönteistä ilmapiiriä. Säätiö jakaa/myöntää apurahoja erilaisille yrittäjyyteen liittyville hankkeille sekä tutkimustyöhön.

Säätiön tärkeimpänä ajatuksena on yrittäjyyttä edistävien toimijoiden pitkäjänteinen tukeminen käyttämällä varoja yksityisyrittäjyyden vahvistamiseksi ja kehittämiseksi Suomessa. Säätiö tukee yksityisyrittäjyyden hyväksi toimivia järjestöjä sekä yksityisyrittäjyyttä koskevaa tutkimustyötä ja julkaisutoimintaa. Tukea voidaan antaa myös ennakkoluulottomien ja riskillisten innovaatioiden toteuttamiseen.