Minustako yrittäjä

Aitoja tarinoita nuorilta yrittäjiltä

Sitoudu Strategiaasi
Pienten sisustustuotteiden myynti jatkui ympärivuotisena harrastuksena, kunnes Variksen päivätyö joutui yt-neuvottelujen kohteeksi. Hänelle tarjottiin töitä muualta, mutta taskussa poltteli kortti, jonka hän halusi kääntää.

Lue

Ota omaa aikaa
Ongelmatapausten kanssa auttaa breikki. Pöntinen antaa vaikeissa tilanteissa ajatustensa hautua yön yli. Seuraavana päivänä ongelmat purkautuvat helpommin, kun ratkaisua pohtii levänneillä aivoilla.

Lue

Jätä positiivisia muistijälkiä
Ensimmäiset tapahtumansa Antinmaa myi hyväntekeväisyyshintaan. Hänellä ei ollut mitään käsitystä hinnoittelusta eikä varsinkaan siitä, miten paljon työtä kukin tapahtuma oikeasti vaatisi.

Lue

Mistä lähteä liikkeelle

U

Pyörittele ideoita

Mieti ideaa rohkeasti monesta eri näkökulmasta. Älä pelkää ideoida, sillä paras idea ei synny aina hetkessä ja varsinkaan ensimmäisenä. Kirjaa ideoita ylös ja mieti olisitko itse valmis käyttämään kyseistä tuotetta tai palvelua.

Kysy kavereilta

Kun olet keksinyt idean niin esitä se kaverillesi. Kysy hänen mielipidettään. Saat todennäköisesti heti ensimmäisiä hyviä uusia näkökulmia joiden avulla voit jatkojalostaa idean kehittymistä.

Kerää tiimi

Kun idea tuntuu valmiilta ja tarpeeksi konkreettiselta kannattaa alkaa etsimään muita ihmisiä jotka olisivat yhtä kiinnostuneita kuin sinä. Mieti missä sinä olet hyvä ja minkälaista osaamista tarvitset tiimiisi.

Mitä yrittäjän tulee huomioida?
Lue blogista

Intohimosta se lähtee
Olipa kyseessä vaikkapa kaikkien tuntema Coca-Cola tai kotimainen suosikki Marimekko, on molemmilla menestystarinoilla ollut alkupisteensä. Usein sanotaan yrityksen syntyvän ideasta, joka ratkaisee jonkin tosielämän tarpeen.

Epäonnistumisen pelko
Yrittäjänä tulet 100% varmasti kohtaamaan epäonnistumisia, niin pieniä kuin suuriakin. Aivan kuten elämässä ylipäänsäkin. Epäonni voi johtua muista ihmisistä tai vain itsestäsi, usein useammankin asian summana.

 

Ajankäytön haasteet
Yrittäjän ammatti on monesti sitä, että joutuu olemaan vähän moniosaaja joka jutussa. Työajat eivät ole välttämättä säännöllisiä ja joskus asiat pyörii mielessä myös iltaisin töiden jälkeen.

Tiimi ja verkostoituminen
Voit toimia yritäjänä yksin tai yhdessä. Vaikka toimisit yksin, niin tarvitset silti pienen tiimin ympärillesi. Yrittäjän kannattaa panostaa verkostoitumiseen asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.